Strippin’, Washin’ and Cleanin’, the easy way

Ofte stilte spørsmål

Her har vi samlet noen ofte stilte spørsmål som vi får rundt bruk av våre produkter. Finner du ikke svaret på det som du lurer på er det bare å ta kontakt med oss eller en av våre forhandlere, så skal vi prøve å hjelpe så godt som vi kan.

StripAll

Hva er blandingsforholdet på StripAll Pulverkonsentrat?

StripAll Pulverkonsentrat blandes 1:5 i vann. Har du f.eks. 10 kg Pulverkonsentrat, blandes dette ut i 50L vann.

For en noe økt effekt, samt enklere etterbehandling kan 10% av vannet erstattes med WashAll Extreme.

Hvilke materialer kan behandles i StripAll?

Stål, støpejern, andre jernlegeringer, tinn og flere typer plast og gummi. Deler i aluminium og andre lettmetaller kan ikke behandles i StripAll. I tillegg til å korrodere delene, så vil det ha en negativ effekt på badets virkning.

Det anbefales alltid å teste forsiktig på deler først, før en tar full dypp i StripAll.

Hvor lenge er utblandet StripAll effektivt?

Varigheten på utbladet StripAll vil avhenge av flere faktorer; hvor ofte brukes væsken, hvor skitne er delene som behandles, hvilke typer avfallsstoffer fjernes osv.

Hvis StripAll brukes kontinuerlig kan man forvente at den har mistet sin kraft innenfor ca. 1 år. Hvis badet brukes mer sporadisk kan det opprettholde sin rengjøringsevne i flere år.

For å bevare effekten lengst mulig anbefales det å ta en grovrengjøring av delene før de legges i karet med f.eks. WashAll Extreme. I tillegg er det viktig at væsken oppbevares i tett kar og at temperaturen er over frysepunktet. Vi anbefaler også jevnlig omrøring om væsken står lenger perioder uten bruk. 

Hvilken temperatur skal StripAll ha under behandling?

For optimal effekt og kortest behandlingstid anbefaler vi ca. 65°C. StripAll vil ha noe effekt på lavere temperaturer og vil kunne løse enkelte lakk og malingstyper, samt fjerne enkel overflaterust. Behandlingstiden blir dog lenger og en kan få problemer med dypere rust, fastbrent sotbelegg o.l. 

WashAll Extreme

Hva er blandingsforholdet på WashAll Extreme?

Blandingsforholdet vil variere avhengig av hva som skal rengjøres, men ligger vanligvis mellom 5-30%.

Avfetting: 5%

Verksted, fjøs, kapell osv.: 5-20%

Maskinvask, sot og karbonbelegg: 20-30%

WashAll Extreme virker lett etsende på lettmetaller. Maks virketid på lettmetallfelger er ca. 90 sekunder.

Dosering utover 25% vil kunne løse opp enkelte lakk- og malingstyper.

Det anbefales alltid å teste forsiktig på et lite område først for å finne riktig blandingsforhold og sjekke at overflaten ikke tar skade eller misfarges.

 

Hvordan påføres WashAll Extreme?

Dusj på utblandet væske på en tørr overflate. Unngå påføring på varme flater eller i sollys. På våte flater kan det hende at dosering og virketid på økes.

La produktet virke i 1 – 4 min. Ikke la produktet tørke inn før avspyling da dette kan vi skjolder som kan være vanskelige å fjerne.

Spyl overflaten systematisk nedenfra og oppover, bruk rikelig med vann for å sikre at du fjerner all kjemi. Avspyling med varmtvannsvasker vil gi økt effekt.

For fastbremt belegg eller vask uten høytrykk kan det brukes børste om belegget ikke går helt bort.

 

Hvor mye WashAll Extreme skal blandes i StripAll?

VI anbefaler at du erstatter 10% av vannet med WashAll Extreme.

Hva er typiske bruksområder for WashAll Extreme?

WashAll Extreme har uttallige bruksområder. Typisk kan en si at hvor andre vaske og avfettingsmidler svikter, er WashAll Extreme løsningen.

Felgvask, motorvask, maskin og utstyrsvask, fjerning av sot og karbonbelegg. WashAll Extreme kan også brukes som fasadevask til nedvask før maling.

CleanAll

Skal CleanAll blandes ut med vann?

Nei, CleanAll er ferdigblandet og skal ikke blandes ut med vann.

Kan CleanAll brukes som dyppvæske?

Ja, CleanAll er godt egnet som dyppvæske. Produktet behøver ikke å varmes opp. La delene ligge i badet til fett og olje er løst opp. Vask og spyl av delene etter at de er tatt ut av badet.

Hvordan brukes CleanAll til vask?

CleanAll er ypperlig til forvask og vintervask. Spray på utsatte områder og spesielt rundt hjulbuer og skjørt. La produktet virke i 3 – 5 min før du spyler systematisk av med høytrykk. Effekten øker ved bruk av varmt vann.

For skinnende blank overflate anbefales ettervask med WashAll. 

WashAll

Hva er blandingsforholdet til WashAll?

Blandingsforholdet vil variere avhengig av hva som skal rengjøres, men ligger vanligvis mellom 5-20%.

Bilvask med svamp: 5%

Sommervask: 10%

Vintervask: 15-20%

Fliser/keramikk: 5-10%

Hva kan WashAll brukes til?

WashAll er en universalvask og kan brukes til det meste.

Bilvask, bobil, campingvogn, båt og mc. Videre er den også god til vask av terrasse, fasade, hagemøbler osv.

Hvordan påføres WashAll?

Dusj på utblandet WashAll nedenfra og oppover på tørr overflate. Unngå påføring på varme flater eller i direkte sollys. På våte flater kan det hende at dosering og virketid må økes.

La produktet virke i 1 – 4 min. Overdosering eller at produktet får tørke før avspyling kan gi skjolder som er vanskelige å fjerne.

Spyl/vask overflaten systematisk nedenfra og oppover. Avslutt med å spylke godt ovenfra og nedover med rikelig med vann for å sikre at alle kjemirester blir fjernet. Effekten øker ved bruk av varmt vann.

For perfekt resultat kan det være hensiktsmessig med overvask med svamp eller børste.

For vintervask og bilder som er kraftig tilsmusset anbefales forvask/avfetting med CleanAll.

 

Produkter

Vi tilbyr en serie med effektive vaske- og rensemiddel. Serien inneholder produkter tiltenk oppgaver som komplett metalrens, rust- og lakkfjerning, fjerning av avleiringer, industriell vask osv.

Produksjon

Våre produkter er norsk produsert i egne lokaler på Voll utenfor Stavanger. Vi lagerfører ferdigvarer og råvarer, for å sikre god tilgjengelighet på våre produkter.

Miljø

Vi ser stadig på innovative løsninger, nye produkter og sammensetninger for å kunne levere mest mulig effektive produkter med minst mulig påvirkning på miljøet.

Lokasjon

Vårt hovedkontor ligger strategisk plassert på Voll, med kort vei til Stavanger, Sandnes, Forus og Sola. Vårt store forhandlernettverk gir nærhet for våre private forbrukere.

Våre produkter

Drake Chemicals produserer en serie med vaske- og rensemiddel for effektiv rengjøring eller rustfjerning og metallrens. Høytrykksvask og rens med Drake Chemicals produkter er tid og ressursbesparende, og erstatter mekanisk overflatebehandling som sliping, sandblåsing og børstevask.

StripAll

StripAll leveres både som ferdigblandet flytende væske, og pulverkonsentrat.

StripAll er et meget anvendelig verkstedprodukt til all form for restaurering og overhaling/rens av deler og komponenter i stål og metall.

CleanAll

CleanAll avfetter og rengjør alle overflater som inneholder olje, fett, tjære og asfalt.

CleanAll er spesielt egnet til vask og rens av aluminium og andre lettmetaller. CleanAll har vært brukt av verksted og industri siden 1968 og er et svært allsidig produkt.

CleanPro

CleanPro er et kraftig rengjøringsmiddel med høy ytelse som vil fjerne de fleste industrielle forurensninger og avfallsstoffer fra grease og olje til fastbrente belegg. CleanPro er designet for å være så miljøvennlig som mulig, uten å gå på bekostning av ytelse. Produktet er høyt konsentrert for maksimal effekt. CleanPro har Svanemerket basert på miljøegenskaper og effektivitet.

WashAll

Et konsentrert vaskemiddel med glans! WashAll er en biologisk nedbrytbar høytrykksvask som får overflaten skinnende ren.

Skitt, insekter og grønske spyles enkelt av. Med WashAll vasker du bilen din enkelt. Dusj på WashAll, la det virke noen minutt, før avspyling med høytrkk.

WashAll Extreme

WashAll Extreme er et svært konsentrert avfettingsmiddel og karbonfjerner. WashAll Extreme løsner smuss og fastgrodde belegg som ikke løsner med vanlige vaske- og avfettingsmidler. WashAll Extreme løsner rett og slett fastbrente karboner, sot og bremsebelegg.

WashPro

Biologisk nedbrytbar høytrykksvask/avfetting i en operasjon. Trafikkfilm, asfalt, veisalt og inngrodd smuss/belegg fjernes enkelt. Konsentrert vaske- og avfettingsmiddel med mange bruksområder. WashPro gjør de mest krevende rengjøringer enkle.

TireFitter

Tirefitter er en dekkmonteringsvæske med rustløseregenskaper. Med TireFitter slipper dekket lett fra felgen og forenkler dekkomleggingen.

TireFitter gjør spesielt dekkomlegging på tunge kjøretøy enklere.

Miljøprodukter

Skulle uhellet først være ute er det godt å være trygg på at du har de rette produktene for oppsamling. Drake Chemicals lagerfører kvalitets miljøprodukter. Som en del av sortimentet har vi absorberende ark, ruller, sokker, granulat, samt spesialprodukter som oppsamlingskar, drain cover etc.

Siste nyheter

Hold deg oppdatert på våre siste nyheter og artikler.
Effektiv rustfjerning – The Easy Way

Effektiv rustfjerning – The Easy Way

Slik kvitter du deg med rusten - enkelt og effektivt. For mange som begynner på et restaureringsprosjekt kan omfanget være stort og det er i mange tilfeller vanskelig å komme skikkelig i gang. Rustfjerning er et element som i...

Rust – 10 raske fakta om korrosjon av jern

Rust – 10 raske fakta om korrosjon av jern

Rust er noe som alle har et forhold til, enten det er på bilen, sykkelen eller utstyr på jobb. Problemet har vært gjennom alle tider og er noe som koster samfunnet store beløper vært år. Fenomenet er ingen nytt og det er skrevet...

Drake Chemicals AS

For effektiv rens og rustfjerning

Drake Chemicals AS er en norsk produsent av en serie med vaske- og rensemiddel for effektiv rengjøring eller rustfjerning og metallrens. Ta gjerne kontakt for en hyggelig prat. Vårt hovedkontor ligger strategisk plassert på Voll, med kort vei til Stavanger, Sandnes, Forus og Sola. Her har vi samlet kontor, lager og produksjonsfasiliteter.